Що краще – алькантара чи екошкіра?

Що краще – алькантара чи екошкіра?

Стильний салон автомобіля може бути оброблений строгою шкірою або ніжним ворсистим матеріалом. У минулому столітті це могла бути лише замша. Данна тканина  не була міцною для обрамлення автокрісла.

Не дивно, що з розвитком хімії почали з'являтися імітації бархатистої текстури замші. Принагідно намагалися виключити мінуси – маркість, схильність до швидкого засолювання, складність реставрації ушкоджень.

Що таке чохли алькантари

Чохли з алькантари ніколи не виглядають бюджетними. Її реальна вартість відповідає заявленій якості. Вона перевершує всі відомі оббивні матеріали по зносостійкості, простоті догляду та комфортності. Справжню алькантару, тобто зроблену відповідно до запатентованої технології, виробляють тільки в Японії та Італії.

Вибираючи оббивку з алькантари або екошкіри, рішення прийняти досить просто. Якщо автовласник не любить сидіти взимку на холодному сидінні, потрібно щось тепле. При класифікації алькантару найчастіше відносять до тканин. Шкіра та шкірозамінники викликає інші тактильні відчуття.

На питання, що це за матеріал, у автосалонах перестали відповідати: «штучна замша». Алькантару позиціонують як дорогу престижну оббивку, яка не має аналогів природного походження. Ворсиста поверхня створює найтонший повітряний прошарок між сидінням і тілом водія. У таке крісло однаково зручно сідати в мороз, у спеку. Ворс велюру або флок має зрадливий синтетичний блиск, малоприємний спекотного літа.

Властивості алькантари та аналоги

Алькантара відноситься до незаймистих матеріалів. Ця властивість допомагає відрізнити її від інших видів штучної замші. Їх на ринку багато, різної якості, за доступними цінами.

Фірми-виробники чесно маркують свою продукцію.

Виробництво мікрофібри різної щільності налагоджено у багатьох країнах. Замовнику вирішувати, які авточохли краще - з дорогого розкішного суперматеріалу або бюджетного замінника замші. Він може бути приємним на вигляд. Тільки гірше розтягується, ворсинки жорсткіші, швидше протруться і засоляться вигини сидінь. Цигарка може пропалити новий чохол.

Майстрів із виготовлення авточохлів більше влаштовує алькантара чи екошкіра. Натуральну шкіру намагаються потихеньку виключити зі списку модних матеріалів. З нею занадто багато метушні при розкрої. Автоконцерни вдають, що погоджуються з доводами захисників тварин. Плюси та технологічні переваги міцних синтетичних тканин та шкірозамінників очевидні. Автокрісла стартових моделей обтягнуті цими матеріалами.

На користь екозахисників

До уваги шанувальників всього натурального, шкіряне виробництво забруднює довкілля як будь-який хімкомбінат. При виробленні шкур використовують луги і кислоти у величезних кількостях. Заяви «екологічно чистий матеріал» – від лукавого.

Екошкіра, алькантара не виділяють нічого шкідливого для водіїв та пасажирів автомобіля. Для довкілля теж. Але утилізувати матеріали із практично вічних поліуретанів складно.

Згодом і для цієї проблеми буде знайдено рішення.

Які чохли краще

Відповідь це питання дає сам замовник:

За шкіру та екокожу виступають шанувальники ділового стилю та брутальних чоловічих аксесуарів. Їх зачаровує глянсовий блиск блискучої шкіри;

Цінителі справжнього комфорту швидше виберуть алькантару. Вона приглушує звуки, яскраве світло всередині салону здається м'якшим.

Екошкіра або алькантара – залежить від смаку та темпераменту.

Як поводяться різні авточохли взимку

Власники шкіряних сидінь люблять нарікати на зимові проблеми. Як холодно сідати вранці у крісло улюбленого стильного автомобіля. На автофорумах обговорюються переваги систем підігріву сидінь. Як їх встановлювати, як і коли правильно вмикати. Як обігрів впливає потужність двигуна.

Якщо важко вибрати, екошкіра або алькантара, варто почитати ці відгуки. Якщо такий важливий комфорт у холодну пору року, вибір очевидний. Обидва матеріали матимуть однакову температуру. Алькантара навіть на вигляд тепліша. Мікроскопічний ворс не дасть змерзнути. Гладка шкіра при дотику здасться крижаною.

Не важливо, це натуральна шкіра або банальний шкірозамінник.

При пошитті чохлів на замовлення можливий компроміс: середня частина сидіння – з алькантари, боковини та підлокітники – з екошкіри . Важливо лише правильно підібрати колір. Обидва матеріали однаково міцні, тому немає ризику, що згодом якусь частину доведеться замінити через старість.

Догляд за чохлами

Коли вибирається алькантара, чохли роками не потребують чищення. Дрібні та серйозні забруднення однаково легко видаляються губкою з мильною водою. Вологі серветки для догляду за замшею очистять на цьому матеріалі.

Критики м'якого та пухнастого вказують, що алькантара може вбирати запахи. Експерти стверджують, що неприємні аромати практично не поглинаються. Щоб чохли просочилися запахом тютюну, треба курити велику компанію при закритих вікнах.

Тож кожен вибирає, те що йому подобається, а в нашому інтренет-магазині Capa de Carro ви можете купити авточохли як з алькантари так і екошкіри.

Модули для Opencart