Як вибрати автомобільні чохли?

Як вибрати автомобільні чохли?

Автомобільні чохли дозволяють запобігти зносу салону і збільшити термін служби заводської обшивки. Вони приховують недоліки, захищають сидіння, а також додають інтер'єру салону комфорту та презентабельності. Правильний підбір комплекту допоможе освіжити салон автомобіля та підкреслити його індивідуальність.

Обшивка сидінь неминуче страждає та зношується від постійної експлуатації автомобіля. Плями від напоїв, технічних рідин, частинки піску та бруду – все це впливає на зовнішній вигляд салону та потребує періодичної хімчистки. Купівля автомобільних чохлів є особливо актуальною для батьків маленьких дітей та власників домашніх тварин. Сьогодні ми розповімо як вибрати автомобільні чохли та розглянемо кілька правил, які допоможуть вам зробити усвідомлену та вигідну покупку.

Види та особливості чохлів

Усі чохли можна розділити на дві групи: універсальні та модельні (під конкретну модель авто). Також можна окремо виділити моделі з пластиковим каркасом, які виготовляються для певної моделі авто.

Універсальні

Найдоступніший і найпоширеніший вид килимів – універсальні. Вони мають невисоку ціну, їх легко знайти та встановити. Недоліком таких комплектів є відсутність припасування за формою сидіння. Універсальні моделі можна швидко поставити до будь-якого салону, але вони сядуть далеко не ідеально. В силу бюджету таких аксесуарів, їх виготовляють із недорогих матеріалів, які схильні до швидкого зносу. Універсальні комплекти відмінно підходять як тимчасове рішення, але якщо ви хочете отримати гідний зовнішній вигляд салону і практичність, варто віддати перевагу модельним чохлам.

Модельні

Модельні чохли виготовляються за лекалами для конкретної моделі автомобіля. Точне припасування розмірів дозволяє отримати ідеальну посадку на сидіннях. Вони точно повторюють контури сидінь та щільно сидять на рідній обшивці. Вартість модельних комплектів дещо дорожча за універсальні, але їх практичність і термін служби виправдають ваші витрати. Різноманітність модельних комплектів дозволяє зробити вибір залежно від ваших уподобань та виділеного бюджету.

Матеріали

Матеріал є одним із найважливіших параметрів вибору. Сьогодні широко поширені чохли з екошкіри, штучної замші або жаккрадової тканини. Кожен із цих матеріалів має свої особливості та визначає ціну комплекту.

Екошкіра

Практичний матеріал, що має презентабельний зовнішній вигляд, стійкий до зношування та простий в обслуговуванні. Штучна шкіра пропускає повітря та водяні пари, при цьому чудово утримує вологу. З такого матеріалу легко видаляти навіть найскладніші забруднення. Екошкіра є гіпоалергенним матеріалом, не випромінює запаху і стійка до температурних перепадів. Це довговічний та красивий матеріал, який відмінно доповнить інтер'єр будь-якого автомобіля. При дбайливій експлуатації аксесуар прослужить кілька років.

Алькантара

Також відома як штучна замша. М'який і зносостійкий матеріал радує око зовнішнім виглядом і додає статусу кожному салону. Алькантара також є досить міцним і довговічним матеріалом, але дещо поступається екошкірі в даному питанні. Штучна замша легко збирає дрібні частинки піску та пилу.

Аксесуари з жаккрадової тканини відмінно зберігають колір. Жаккард є довговічною тканиною складного плетіння, яка стійка до механічного зношування. Єдиним недоліком матеріалу є те, що жаккард вбирає вологу і для виведення складної плями може вимагати хімчистки.

Якість чохла

Незалежно від матеріалу, якість аксесуарів від різних виробників відрізнятиметься. У більшості випадків, ціна пропорційна якості і бюджетні моделі з екошкіри поступляться більш дорогими. 

Штучна шкіра, жаккард чи алькантара – це основний, але далеко не єдиний матеріал, який використовується під час виробництва. Сучасні моделі мають багатошарову структуру. Верхній шар приймає він велике навантаження і складається з основного матеріалу. Усередині чохла також є поролон, який задає форму та перешкоджає утворенню складок. Як підкладку використовують спанбонд або сітку. Найбільш уразливі місця додатково посилюються поролоном чи снапбондом. Каркасні моделі також матимуть додаткові ребра жорсткості із пластику.

Умовно, всі чохли можна поділити на три цінові категорії: стандарт, економ та преміум. Кожен із класів буде відрізнятися якістю та товщиною використовуваних матеріалів.

Наприклад, недорогі комплекти матимуть тонку тканинну основу та екошкіру товщиною 0,8мм. Шар поролону у бюджетних комплектів складатиме близько 3мм. Тонкий шар поролону та тканинної основи призводить до появи заломів та швидкого зносу чохлів.

Товщина основного шару стандарт і економ буде 0,8-1мм, а товстіший поліуретановий шар і додаткові 2мм поролону значно збільшать ресурс комплекту. Комплекти преміум класу будуть доповнені міцнішою тканинною або бавовняною основою. Відповідно термін служби комплекту виправдає ваші фінансові витрати.

На якість комплекту також впливають такі деталі, як рядок, нитки та фурнітура. У той же час, ці дрібниці дозволяють відразу визначити якість чохлів. Перед покупкою, зверніть увагу на рівність рядка та запас шва зі зворотного боку. Якщо по краях чохла ви бачите нитки, що стирчать або недбало закріплені, варто відмовитися від покупки.

Дизайн

Дизайн та колірне забарвлення чохлів – справа смаку кожного автовласника. Сучасний ринок пропонує великий вибір кольорів і відтінків, тому можна легко підібрати комплект, який припаде вам до смаку. Зверніть увагу на інтер'єр автомобіля та підберіть колір, який добре поєднуватиметься з салоном. На темних чохлах не видно дрібних забруднень, що дозволяє їм довше зберігати первозданний вигляд. Але якщо ваш салон рідко забруднений і призначений для делікатних поїздок, можете сміливо набувати чохли світлих або яскравих відтінків.

Правила вибору чохлів

1. Вибирайте комплект безпосередньо під вашу модель автомобіля, це забезпечить акуратний та презентабельний зовнішній вигляд салону. Універсальні моделі оптимально підійдуть як бюджетне тимчасове рішення.

2. Вибирайте довговічний та практичний матеріал. Один з найбільш популярних та невибагливих – екошкіра. Найбільш елегантний та стильний, але більш вимогливий до догляду – алькантара. Недорогий та досить міцний – жаккард.

3. Звертайте увагу на деталі. Товщина основного матеріалу та підкладки, акуратність швів – все це допоможе зробити висновок про якість товару.

4. Якщо ви часто здійснюєте подорожі з маленькими дітьми або домашніми тваринами, вибирайте темні відтінки. На коричневих та чорних чохлах не так сильно виділяються дрібні плями та забруднення.

5. Відповідально підходьте до монтажу. Від правильності встановлення багато в чому залежить термін служби чохлів. Вивчіть інструкцію з встановлення та зверніть увагу на нюанси. Ви також можете довірити інсталяцію професіоналам.

Модули для Opencart